Połączenie gotowania z eksperymentami chemiczno-fizycznymi wprawia w zachwyt uczestników warsztatów, dając przy tym znaczną dawkę dostosowanej do wieku wiedzy. To niezwykła lekcja na temat suchego lodu i ciekłego azotu, z której dzieci za sprawą czynnego uczestnictwa wynoszą ogrom wiedzy.
Podczas warsztatu dzieci wezmą udział w żywych pokazach dymiącej podłogi i magicznej piany, zamrożą róże sprawdzając co się z nimi stanie, a najodważniejsi spróbują rozbić zagadkowo zamrożony owoc. Dzieci wykonają 2 zaskakujące doświadczenia z balonami, sprawdzając na przykład czy balon sam może się napompować !?
Z menu molekularnego każdy skosztuje smoczych chrupek w efektem WOW, przygotowywanych z dziećmi lodowych sorbetów bez mrożenia oraz dymiących soków!
Wszystko stworzymy z udziałem dzieci, pozwalając im czerpać wiedzę na temat molekularnej kuchni!
Podczas warsztatów prowadzący wyjaśni zjawiska jakie zachodzą w sposób przystępny dla wieku oraz przedstawi dzieciom kilka ciekawostek na temat suchego lodu i ciekłego azotu.
Dbając o bezpieczeństwo dzieci każdy uczestnik otrzyma fartuch ochronny oraz okulary, a nad całością warsztatu czuwać będzie doświadczony prowadzący.
Zapewniamy:
- sprzęt do warsztatów
- produkty na warsztaty
- fartuchy i okulary
- soczki, chrupki i lody molekularne
Cena nie zawiera:
Cena:
Skontaktuj się z nami, Cena ustalana indywidualnie - uzależniona od liczny uczestników oraz miejsca w którym odbędą się warsztaty.
*Cena zawiera: Przyjazd do placówki, przygotowanie i opracowanie warsztatu, materiały dla każdego uczestnika, realizację programu wg oferty, opiekę merytoryczną i techniczną prowadzącego .